Műanyag redőny előnyei

Ha éppen nappal aludni szeretnénk vagy nyugalmat teremteni mert éjszaka dogozunk. Hasznos akkor is ha nyáron nagyon meleg van így nem melegszik fel a szoba. Jól szolgál akkor is ha csak egyszerűen szeretnénk ha egy földszinti társasházban nem látnának be az ablak előtt elsétáló szomszédok. Ezért nagyon sok ember választja ezt a kiegészítőt az ablakaihoz, különösen a műanyag redőny népszerű.

műanyag redőny
Műanyag redőny

Többféle típusú redőny létezik más anyagból más kivitelezésben. Alapvetően fa, fém, és műanyag redőny szokott szóba kerülni a beépítésnél, belső vagy külső tokkal. Belső tokra akkor van lehetőség, ha már eleve az ablak beépítésekor gondolunk a redőnyre is, a külső tok akkor lehet megoldás, ha utólag szeretnénk redőnyt az ablakunkra.

Miért éppen műanyag redőny?

A fa redőnyök leginkább csak a régi építésű házon látni. A fa nem a legideálisabb megoldás ugyanis gyorsan elhasználódik és ezek után akadni fog. A fém redőnyök már gyakoribbak, mert strapabírók, de nehezek és drágák. Ez az oka annak, hogy a legtöbb ember műanyag redőnyt választ az otthona ablakaira.

Mit tudnak a műanyag redőnyök?

  • A műanyag redőnyök nagy előnye, hogy a fém redőnyökhöz képes kedvező az áruk. Ez nem jelenti azt, hogy fillérekbe kerül, főleg nem a valóban minőségi darabok, azonban a fémhez képest jelentősen olcsóbbak.
  • Esztétikaileg szintén a műanyag redőnymellett szól, hogy bármilyen színben elérhetők, így paszolhat az ablakunk színéhez , nem kell kompromisszumot kötni az esztétikum tekintetében.
  • A műanyag redőnyök könnyűek, ezért a nagyobb darabok felhúzása sem okoz problémát, míg egy nagyob fém redőny felhúzásához már lehet hogy szükség lehet egy motorizált megoldásra ami szintén plusz költséget jelent.
  • A műanyag erős, ellenáll az időjárás vas fogának, nem használódik el, ezért nem igényelnek karbantartást.

Műanyag nyílászáró, szigetelés

Ha nyílászáró cseréjére kerül a sor, mostanság sokkal többen választják a műanyag nyílászárót fa ablakkeretes társaik helyett, nem véletlenül.

Ennek az oka egyszerű.

…mert sokkal jobb a hőszigetelő képességük, és még csak nem is drágábbak. Ez mellett persze számos más előnyös tulajdonsággal is rendelkeznek, de erről kicsit később.

Jobban illeszkednek és 10 év múlva is illeszkedni fognak mert nem fogja megenni az idő vasfoga. A hőszigetelő hatást lehet fokozni hőszigetelő üveggel, amit előző cikkünkben röviden ismertettünk. A fűtésszámla azonnal csökken a komfort érzet pedig nő.

„ Értem, hogy hőszigetel, de mitől?”

Egy ház hőszigetelésében fontos szerepe van a nyílászáróknak. Mivel egy hétköznapi vevőnek nincsenek meg a megfelelő ismeretei ahhoz, hogy tudja miből ered egy nyílászáró hőszigetelő tulajdonsága, így az elcsépelt, “tökéletes hőszigetelő” jelzőt vakon is képesek elhinni. Számtalan szakmai cikk található az interneten, hogy miért szigetelnek jól a műanyag ablakok, ezt viszont mi megpróbáljuk a végletekig egyszerűsíteni.

Egyszerűen 3 pontban.

1. Légkamrák száma

A legfontosabb, hogy hány légkamrás az adott profil. 6 hőlégkamrától már jó hőszigetelőnek nevezhető az ablak.

Műanyag nyílászáró légkamra illusztráció
Légkamra

2. Beépítési mélység

Ahhoz hogy a hatást fokozzuk, magasabb légkamra szám mellé növelni kell a beépítési mélységet is. A kettő együtt fogja elérni a megfelelő hatást, hő, és hangszigetelést is beleértve

beépítési mélység
Beépítési mélység

3. Ablak típus

Az előző két dolgot egészíti ki a már fentebb is említett, megfelelő vastagságú hőszigetelő üveg kiválasztása. Így dióhéjban ez a 3 tulajdonság határozza meg leginkább a hőszigetelését egy műanyag nyílászárónak.

Ízléses és egyszerű megjelenés

A műanyag nyílászáró “szépsége” ha lehet ezt mondani a minimál dizájnban rejlik. Egyszerű, letisztult és modern külsőt kölcsönöz a háznak. Attól mert műanyag, ezekből is vannak különböző méretűek színűek és formájúak egyaránt, minden a gyártáson múlik.

Ha kérdése van írjon, vagy hívjon, de a legjobb ha eljön személyesen és segítünk megtalálni a legjobb megoldást.

Bau-Trans 2000 Kft | Beton | Építőanyag | Nyílászáró | Lakberendezés

Hőszigetelő üveg

A jó minőségű hőszigetelő üvegek legfőbb jellemzője az, hogy a gyártási technológiák fejlődésével kettő vagy háromrétegű ablaküveg készül, melyek azonban mégis egy építőelemet képeznek.

A legfontosabb jellemző az „U” érték, amely az üvegfelületen vagy az ablakszerkezeten jelentkező hőveszteséget mutatja. Ha az „U” érték 1,2 W/m2K, ez azt jelenti, hogy jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező üveget választottunk, hiszen a hőveszteség mértéke 10 Celsius fok benti-kinti hőmérséklet-különbség esetén sem haladja meg az 1,2 Wattot négyzetméterenként. Jó minőségű hőszigetelő üveg használatával a fűtési költségek akár 25-30%-al is csökkenhet és akkor még nem is kerültek említésre a műanyag nyílászáró előnyei.

Hőszigetelő üveg felépítése.

A Bau-Trans-nál ablakgyártáshoz alkalmazott szigetelő üvegeket úsztatott (u.n. float) eljárással készülő síküvegekből gyártjuk. Ezeknél már nem láthatók a régebbi húzott üvegeknél szokásos vastagságeltérésből származó fénytörések, kitekintéskor nem zavaró a kinti környezet hullámzása. A szokásos szigetelő üvegek fajtáit gyártjuk: hőszigetelő üveg, hanggátló üveg, fényvédő üvegszerkezet, biztonsági edzett vagy laminált üveg, egy oldalon homokfúvott vagy hengerelt üveg, reflexiós üveg és multifunkciós üvegszerkezetek.

A fenti hőszigetelt üveg típusokat bármilyen méretben tudjuk gyártani. Kérje ajánlatunkat itt.

Bau-Trans 2000 Kft