Nyílászáró Centrum | Bau-Trans 2000 Kft
2019.11.06. Műanyag redőny

Műanyag redőny előnyei

Ha éppen nappal aludni szeretnénk vagy nyugalmat teremteni mert éjszaka dogozunk. Hasznos akkor is ha nyáron nagyon meleg van így nem melegszik fel a szoba. Jól szolgál akkor is ha csak egyszerűen szeretnénk ha egy földszinti társasházban nem látnának be az ablak előtt elsétáló szomszédok. Ezért nagyon sok ember választja ezt a kiegészítőt az ablakaihoz, különösen a műanyag redőny népszerű.

Belső árnyékoló

Többféle típusú redőny létezik más anyagból más kivitelezésben. Alapvetően fa, fém, és műanyag redőny szokott szóba kerülni a beépítésnél, belső vagy külső tokkal. Belső tokra akkor van lehetőség, ha már eleve az ablak beépítésekor gondolunk a redőnyre is, a külső tok akkor lehet megoldás, ha utólag szeretnénk redőnyt az ablakunkra.

Miért éppen műanyag redőny?

A fa redőnyök leginkább csak a régi építésű házon látni. A fa nem a legideálisabb megoldás ugyanis gyorsan elhasználódik és ezek után akadni fog. A fém redőnyök már gyakoribbak, mert strapabírók, de nehezek és drágák. Ez az oka annak, hogy a legtöbb ember műanyag redőnyt választ az otthona ablakaira.

Mit tudnak a műanyag redőnyök?

  • A műanyag redőnyök nagy előnye, hogy a fém redőnyökhöz képes kedvező az áruk. Ez nem jelenti azt, hogy fillérekbe kerül, főleg nem a valóban minőségi darabok, azonban a fémhez képest jelentősen olcsóbbak.
    Esztétikaileg szintén a műanyag redőnymellett szól, hogy bármilyen színben elérhetők, így paszolhat az ablakunk színéhez , nem kell kompromisszumot kötni az esztétikum tekintetében.
    A műanyag redőnyök könnyűek, ezért a nagyobb darabok felhúzása sem okoz problémát, míg egy nagyob fém redőny felhúzásához már lehet hogy szükség lehet egy motorizált megoldásra ami szintén plusz költséget jelent.
    A műanyag erős, ellenáll az időjárás vas fogának, nem használódik el, ezért nem igényelnek karbantartást.