2019.11.06. Műanyag redőny

Műanyag redőny előnyei

Ha éppen nappal aludni szeretnénk vagy nyugalmat teremteni mert éjszaka dogozunk. Hasznos akkor is ha nyáron nagyon meleg van így nem melegszik fel a szoba. Jól szolgál akkor is ha csak egyszerűen szeretnénk ha egy földszinti társasházban nem látnának be az ablak előtt elsétáló szomszédok. Ezért nagyon sok ember választja ezt a kiegészítőt az ablakaihoz, különösen a műanyag redőny népszerű.

Belső árnyékoló

Többféle típusú redőny létezik más anyagból más kivitelezésben. Alapvetően fa, fém, és műanyag redőny szokott szóba kerülni a beépítésnél, belső vagy külső tokkal. Belső tokra akkor van lehetőség, ha már eleve az ablak beépítésekor gondolunk a redőnyre is, a külső tok akkor lehet megoldás, ha utólag szeretnénk redőnyt az ablakunkra.

Miért éppen műanyag redőny?

A fa redőnyök leginkább csak a régi építésű házon látni. A fa nem a legideálisabb megoldás ugyanis gyorsan elhasználódik és ezek után akadni fog. A fém redőnyök már gyakoribbak, mert strapabírók, de nehezek és drágák. Ez az oka annak, hogy a legtöbb ember műanyag redőnyt választ az otthona ablakaira.

Mit tudnak a műanyag redőnyök?

  • A műanyag redőnyök nagy előnye, hogy a fém redőnyökhöz képes kedvező az áruk. Ez nem jelenti azt, hogy fillérekbe kerül, főleg nem a valóban minőségi darabok, azonban a fémhez képest jelentősen olcsóbbak.
    Esztétikaileg szintén a műanyag redőnymellett szól, hogy bármilyen színben elérhetők, így paszolhat az ablakunk színéhez , nem kell kompromisszumot kötni az esztétikum tekintetében.
    A műanyag redőnyök könnyűek, ezért a nagyobb darabok felhúzása sem okoz problémát, míg egy nagyob fém redőny felhúzásához már lehet hogy szükség lehet egy motorizált megoldásra ami szintén plusz költséget jelent.
    A műanyag erős, ellenáll az időjárás vas fogának, nem használódik el, ezért nem igényelnek karbantartást.