Műanyag nyílászáró, szigetelés

Ha nyílászáró cseréjére kerül a sor, mostanság sokkal többen választják a műanyag nyílászárót fa ablakkeretes társaik helyett, nem véletlenül.

Ennek az oka egyszerű.

…mert sokkal jobb a hőszigetelő képességük, és még csak nem is drágábbak. Ez mellett persze számos más előnyös tulajdonsággal is rendelkeznek, de erről kicsit később.

Jobban illeszkednek és 10 év múlva is illeszkedni fognak mert nem fogja megenni az idő vasfoga. A hőszigetelő hatást lehet fokozni hőszigetelő üveggel, amit előző cikkünkben röviden ismertettünk. A fűtésszámla azonnal csökken a komfort érzet pedig nő.

„ Értem, hogy hőszigetel, de mitől?”

Egy ház hőszigetelésében fontos szerepe van a nyílászáróknak. Mivel egy hétköznapi vevőnek nincsenek meg a megfelelő ismeretei ahhoz, hogy tudja miből ered egy nyílászáró hőszigetelő tulajdonsága, így az elcsépelt, “tökéletes hőszigetelő” jelzőt vakon is képesek elhinni. Számtalan szakmai cikk található az interneten, hogy miért szigetelnek jól a műanyag ablakok, ezt viszont mi megpróbáljuk a végletekig egyszerűsíteni.

Egyszerűen 3 pontban.

1. Légkamrák száma

A legfontosabb, hogy hány légkamrás az adott profil. 6 hőlégkamrától már jó hőszigetelőnek nevezhető az ablak.

Műanyag nyílászáró légkamra illusztráció
Légkamra

2. Beépítési mélység

Ahhoz hogy a hatást fokozzuk, magasabb légkamra szám mellé növelni kell a beépítési mélységet is. A kettő együtt fogja elérni a megfelelő hatást, hő, és hangszigetelést is beleértve

beépítési mélység
Beépítési mélység

3. Ablak típus

Az előző két dolgot egészíti ki a már fentebb is említett, megfelelő vastagságú hőszigetelő üveg kiválasztása. Így dióhéjban ez a 3 tulajdonság határozza meg leginkább a hőszigetelését egy műanyag nyílászárónak.

Ízléses és egyszerű megjelenés

A műanyag nyílászáró “szépsége” ha lehet ezt mondani a minimál dizájnban rejlik. Egyszerű, letisztult és modern külsőt kölcsönöz a háznak. Attól mert műanyag, ezekből is vannak különböző méretűek színűek és formájúak egyaránt, minden a gyártáson múlik.

Ha kérdése van írjon, vagy hívjon, de a legjobb ha eljön személyesen és segítünk megtalálni a legjobb megoldást.

Bau-Trans 2000 Kft | Beton | Építőanyag | Nyílászáró | Lakberendezés

Kövessen minket a Facebookon: