Hőszigetelő üveg

A jó minőségű hőszigetelő üvegek legfőbb jellemzője az, hogy a gyártási technológiák fejlődésével kettő vagy háromrétegű ablaküveg készül, melyek azonban mégis egy építőelemet képeznek.

A legfontosabb jellemző az „U” érték, amely az üvegfelületen vagy az ablakszerkezeten jelentkező hőveszteséget mutatja. Ha az „U” érték 1,2 W/m2K, ez azt jelenti, hogy jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező üveget választottunk, hiszen a hőveszteség mértéke 10 Celsius fok benti-kinti hőmérséklet-különbség esetén sem haladja meg az 1,2 Wattot négyzetméterenként. Jó minőségű hőszigetelő üveg használatával a fűtési költségek akár 25-30%-al is csökkenhet és akkor még nem is kerültek említésre a műanyag nyílászáró előnyei.

Hőszigetelő üveg felépítése.

A Bau-Trans-nál ablakgyártáshoz alkalmazott szigetelő üvegeket úsztatott (u.n. float) eljárással készülő síküvegekből gyártjuk. Ezeknél már nem láthatók a régebbi húzott üvegeknél szokásos vastagságeltérésből származó fénytörések, kitekintéskor nem zavaró a kinti környezet hullámzása. A szokásos szigetelő üvegek fajtáit gyártjuk: hőszigetelő üveg, hanggátló üveg, fényvédő üvegszerkezet, biztonsági edzett vagy laminált üveg, egy oldalon homokfúvott vagy hengerelt üveg, reflexiós üveg és multifunkciós üvegszerkezetek.

A fenti hőszigetelt üveg típusokat bármilyen méretben tudjuk gyártani. Kérje ajánlatunkat itt.

Bau-Trans 2000 Kft

Kövessen minket a Facebookon: